Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Met SEO of zoekmachine-optimalisatie zorg je ervoor dat er meer relevant verkeer naar jouw website komt.

Wat is search engine optimization (SEO)?

SEO is een afkorting van Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Dit is het proces om de ranking van een website te verbeteren in de resultaten van een zoekmachine. Het doel van SEO is om de vindbaarheid in Google te verbeteren en zo het bezoekersaantal en de omzet van jouw website te verhogen.

Verschil tussen Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA)

Meer bezoekers naar je website trekken?

Meer bezoekers naar je website trekken? Of, liever: meer waardevolle bezoekers naar je website trekken? Dan is het slim om te investeren in zoekmachine-optimalisatie (SEO).

Wij zijn specialisten op het gebied van SEO en werken voor al onze klanten aan een optimale vindbaarheid. In de praktijk betekent dit dat we continu bezig zijn met het doen van technische aanpassingen, contentadvies geven en inzetten op relevante verwijzingen vanaf andere websites. Alles om waardevolle bezoekers te trekken.

WordPress SEO

Doe meteen een quickscan

Wordt jouw bedrijf gevonden in Google?

Als je wilt dat jouw bedrijf een groei ervaart in onze, door internet gedreven wereld, is het belangrijk om uit te blinken in de zoekresultaten ten opzichte van de concurrentie. De grote meerderheid van de consumenten gebruikt zoekmachines om beslissingen te maken voor hun aankopen. 99% van de mensen die een zoekopdracht doen op Google komen niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten. Juist daarom is het belangrijk om de eerste pagina van Google te staan, en het liefst helemaal bovenaan.

Ben je er klaar voor om jouw bedrijf hoger in Google te laten verschijnen? Laat Nordique je hiermee helpen en neem contact op!

Google Search Engine Advertising (SEA) bij Nordique

Online strategie

SEO is een overkoepelende term voor verschillende online marketing strategieën. Er zijn talloze manieren om een website hoger in Google te krijgen en wij van Nordique weten precies welke strategieën het beste passen bij jouw bedrijf! Zo helpen we met het schrijven van effectieve webteksten, het bedenken van krachtige zoekwoorden, en wat er ook nodig is om meer omzet uit jouw bedrijf te halen. Kortom, wij zijn dè SEO specialist!

Google leidt in zoekmachineland

Als we spreken over zoekmachine optimalisatie, hebben we het eigenlijk over optimaliseren van je website voor Google: meer dan 90% van de Nederlandse internetgebruikers zet Google in om naar informatie, diensten en producten te zoeken.

Vanwege het groeiende aanbod (550+ miljoen websites) scherpt Google haar regels constant aan. Steeds met als doel de zoeker op internet zo relevant mogelijk content te kunnen aanbieden. Dat is een belangrijk startpunt in een goede SEO-strategie: waardevolle, relevante content maken voor je gewenste bezoekers. Maar ook techniek speelt een belangrijke rol. Trage websites, websites met te complexe code of met onveilige elementen worden bestraft door een lagere ranking. Dan zijn er ook nog de links naar je website vanaf andere websites; verzamel deze zoveel mogelijk, maar let wel op de kwaliteit, want ook hier kunnen strafpunten worden uitgedeeld. We leggen je graag meer uit over SEO, neem gerust contact op.

Google is de meest gebruikte zoekmachine ideaal voor Search Engine Advertising (SEA)

Hoe pakken wij zoekmachine-optimalisatie aan?

Uiteraard gaan we eerst met jou in gesprek over welke bezoekers (en dus potentiële klanten) waardevol zijn om aan te trekken. Vervolgens maken we een plan van aanpak. We focussen hierbij op drie belangrijke pijlers:

  • Techniek die voldoet aan Google-richtlijnen.
  • Inhoud die aansluit en relevant is.
  • Waardevolle verwijzingen vanaf andere websites.

Vervolgens meten, weten en optimaliseren we de resultaten van de uitgezette SEO-strategie. Zo heb je altijd zicht op de return on investment.

Checklist

In een aantal weken wilden we deze site realiseren. Daarmee hebben we Nordique een pittige klus gegeven, ze hebben ons daarbij veel werk uit handen genomen.

Evelien van de Glind, Fair Trade Original

Wij werken voor klanten met ambitie.

Logo Zorg voor het Noorden
logo-rigscoorttop
Logo D&U accountants
Logo Annexum
Logo Fairtrade Original
Logo MAAK techniek & proces