Zoekmachine adverteren (SEA)

Adverteer doelgericht met Search Engine Advertising in zoekmachines zoals Google en Bing. Bij Nordique zijn we Google partner, wat inhoudt dat onze marketeers gecertificeerd zijn door Google.  

Doe de gratis scan

Wat is Search Engine Advertising

Search Engine Advertising ook wel SEA is doelgroepgericht adverteren in zoekmachines zoals Google en Bing. Wanneer je investeert in advertenties dan komt jouw website afhankelijk van hoeveel geld je investeert bovenaan de zoekmachineresultaatpagina te staan, als iemand op bepaalde woorden zoekt. Dit kan je heel veel gerichte bezoekers opleveren, mits je het goed inzet.

Verder is Google de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Google beschikt over ruim 90% van het marktaandeel binnen Nederland. Hierna volgt Bing, en daarna kleinere zoekmachines als Yahoo en DuckDuckGo. En elke zoekmachine heeft haar eigen advertentieprogramma. Google heeft Google Ads, Bing heeft Bing ads, etc. De specialisten van Nordique zijn zeer gespecialiseerd in het effectief inzetten van search ads om het beste resultaat voor onze klanten te halen.

Neem nu contact op
Google Search Engine Advertising (SEA) bij Nordique

Wat zijn de kosten?

De kosten van SEA zijn heel variabel. Het werkt op basis van een veilingssysteem, gecombineerd met een kwaliteitsbeoordeling. Des te hoger je bod op een klik, des te hoger je advertentiepositie. Des te hoger je kwaliteit, des te minder je hoeft te betalen voor dezelfde advertentiepositie. In principe bied jij op de hoogste plek van het zoekwoord. Hoe meer jij betaalt, des te beter jouw plek. Daarnaast wordt er veel gewerkt met Cost-per-Click. Cost-per-Click houdt in dat je betaalt per klik die jouw advertentie krijgt. Verder kun je geheel zelf bepalen hoeveel geld jij ongeveer ergens in wilt steken. Dit is zelf natuurlijk lastig in te schatten, daarom kunnen onze experts jou hier goed in adviseren.

Wat zijn de kosten

Gebruik jij het al?

Search Engine Advertising is voor veel verschillende doelen in te zetten. Hier kun je denken aan een inschrijving voor je nieuwsbrief, een offerte aanvraag, of wellicht een order. In principe genereert SEA méér bezoekers voor jouw website en daarmee méér conversies in de vorm van leads of sales. Om deze reden, kan SEA zeer waardevol zijn voor je bedrijf!

Google is de meest gebruikte zoekmachine ideaal voor Search Engine Advertising (SEA)

Verschil SEO en SEA

SEO (Search Engine Optimization) zorgt voor de (gratis) organische posities in de zoekmachineresultaatpagina’s. Daar betaal je niet voor elke klik. Hiermee zorg je ervoor dat er meer relevant verkeer naar jouw website komt met behulp van de juiste zoekwoorden. Het doel van SEO is om jouw vindbaarheid in Google te verbeteren en zo het bezoekersaantal en de omzet van jouw website te verhogen. Met SEA, en de naam zegt het al, trek jij klanten naar je website met behulp van adverteren in zoekmachines zoals Google en Bing. Het verschil is dus dat je met SEA zorgt dat klanten jouw advertentie zien zodra ze Googlen op een relevante term en je hiervoor betaalt per klik. Ook zorg jij er met SEO voor dat jouw pagina door middel van de juiste woorden bovenaan komt zodra hierop gezocht wordt. Wil je meer weten over SEO of over wat wij hiermee doen? Kijk dan hier verder.

Verschil tussen SEA en SEO

Google Ads

Wanneer je gebruik maakt van SEA in Google, maak je gebruik van Google Ads. Een service die in combinatie met onze marketeers ervoor zorgt dat jouw geld in de juiste advertenties wordt gestoken. Nordique is Google Partner, wat inhoudt dat onze marketeers gecertificeerd zijn door Google. Elk jaar moet deze certificering opnieuw gehaald worden, zo ben je als klant verzekerd van kwaliteit.

Doe de scan!

Doe de gratis scan bij Nordique! Ben jij benieuwd hoe jouw Google Ads account scoort? Bij Nordique kan je een geheel vrijblijvende scan laten uitvoeren. Vervolgens kunnen we samen kijken hoe we jouw Google Ads account nog beter kunnen indelen.

Gratis scan!
Google partner

SEA bij Nordique

Onze experts kijken graag met jou mee wanneer het gaat om SEA en/of andere marketing zaken. Wij werken als volgt. Vanuit je bedrijfs/sales/omzetdoelstellingen gaan we berekenen hoe SEA kan bijdragen om deze doelstellingen te halen. Dit kunnen we doen op basis van onze ervaring en de voorhanden cijfers als zoekvolumes, klikprijzen, gemiddelde CTR in de markt en bezoekers- en conversiecijfers van je website of webshop. 

De cijfers kunnen we omzetten in een campagnestrategie, waarin we campagnes, advertentiegroepen, keywords en advertenties (+extensies) bedenken en opzetten. SEA is uitermate meetbaar dus we kunnen te allen tijde bijsturen om het gewenste succes te behalen of liever nog; te overtreffen!

 Ben jij geïnteresseerd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op
Kwaliteit bij Nordique voor SEA

We zijn blij met de samenwerking met Nordique. Het team heeft enorm hard gewerkt om de gestelde deadline te halen. Tijdens de ontwikkeling hadden we een vast contactpersoon. We kijken uit naar de verdere samenwerking met Nordique. Een topteam!

Esther Terpstra, Solarfields