Betekenisvol ondernemen

Klanten, medewerkers en sollicitanten vinden het belangrijk dat een bedrijf transparant is over zijn doelen, normen en waarden. En wat Nordique bijdraagt aan haar omgeving. Tenslotte is ondernemen niet alleen winst maken maar in bredere zin een bijdrage leveren aan de samenleving waarin we mogen opereren.

Bijdrage leveren

Ons primair proces is om bedrijven en instellingen te helpen hun online doelen te realiseren. Om zo concurrerend te blijven of te worden. Zo wordt de continuïteit van onze klanten gewaarborgd. Daarnaast willen we een bijdrage leveren aan een betere samenleving. Dat doen we door opleidingsplaatsen aan te bieden voor talentvolle mensen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ook ondersteunen we goede doelen zoals ‘Merels Wereld’ met de bouw en onderhoud van haar website om longkanker te bestrijden.

Logo Merels Wereld

Milieu

Om het milieu te sparen maken we gebruik van LED verlichting. Doordat ons gebouw voorzien is van een speciale dakconstructie hoeven we geen airco te gebruiken. Dit bespaart veel energie. Ook in warme zomers blijven onze werkruimtes koel. Uiteraard gebruiken we groene stroom en zijn er besprekingen met de verhuurder om het pand te voorzien van zonnepanelen.

Omdat we onze inmiddels opgedane kennis graag willen delen met geïnteresseerden zijn we www.zonnepanelenplanet.nl gestart. Een website met speciale aandacht voor zonne-energieprojecten in Noord-Nederland. En waarin we graag meewerken met anderen om ook hun projecten op deze site te presenteren. Printen doen we nauwelijks, we hebben zelfs geen eigen printer. Alles gaat digitaal en voor die ene print in de maand maken we gebruik van de printer van de buren. Doordat we alleen gebruik maken van laptops is het energieverbruik van deze werkplekken gering. En uiteraard zetten we ze ’s avonds uit. Servers hebben we nooit gehad. Alles staat in de cloud.

Goede doelen

Verschillende goede doelen worden door Nordique ondersteund. We helpen o.a. Stichting El Fuego, Groningen Verwelkomt en Happietaria met doorontwikkeling, hosting, onderhoud en domeinnamen. Daarnaast hebben we ook de technische realisatie voor de websites van Stichting Merels Wereld en Challenge50 verzorgd. Zo dragen we bij een stukje bij aan een betere wereld.

Werkomgeving

Omdat we geloven in gelukkige en geïnspireerde medewerkers is er veel aandacht voor groen in de werkruimten. Groene planten geven zuurstof en ontspanning. Medewerkers krijgen maandelijks gezamenlijk een bedrag die ze naar eigen goeddunken kunnen besteden aan de door hun gewenste verbeteringen. Zo heeft ieder persoonlijk invloed en zeggenschap over de inrichting van hun werkomgeving. Daarnaast besteden we aandacht aan het talent van onze medewerkers.

Logo Nordique

Als niet alledaagse klant met een mega kritisch oog voor vormgevingsdetails, zijn wij uitermate tevreden over de samenwerking met het Nordique team en uiteraard supertrots op het resultaat.

René Blokzijl, Dizain

Wij werken voor klanten met ambitie.

Logo D&U accountants
Logo Fairtrade Original
Logo AOG TSM
Logo Annexum
Logo Zorg voor het Noorden
Logo Toukomst
logo-rigscoorttop