Developer Jelte Hoving aan het woord over zijn dagelijkse bezigheden

Wil je weten hoe het leven van een developer eruit ziet? Is er iets waar van de vooroordelen over programmeurs? Developer Jelte Hoving legt uit wat zijn dagelijkse bezigheden zijn bij Nordique en daarbuiten.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn dagelijkse werkzaamheden wisselen van de ene op de andere dag. De ene dag ben ik vooral aan het programmeren. Dit gaat dan meestal om verschillende koppelingen met externe systemen of automatisering van e-mail of lead generation. Daarnaast bemoei ik mij af en toe nog eens met de achterkant van een WordPress-website. Als je achter mij gaat staan tijdens het werk, zul je ook standaard een browser en PhpStorm open zien staan op één van mijn schermen.

De volgende dag ben ik juist weer veel in overleg voor het bepalen van de functionaliteiten bij nieuwe projecten of bezig met het inwerken van nieuwe collega’s. Ook neem ik veel beheer op me van de overige technische zaken zoals DNS-beheer en verhuis ik nog regelmatig een website. Kortom, heel afwisselend dus!

Jelte Hoving - Nordique

Waar besteed jij de meeste tijd aan?

De meeste tijd besteed ik aan het vanaf scratch opzetten van automatiseringen of koppelingen met externe systemen. Dit begint vaak bij het doornemen van een flink aantal pagina’s aan documentatie, dan het bespreken met de klant wat de wensen zijn, om vervolgens te bepalen wat er nodig is om deze wensen om te zetten naar een werkbare situatie aan de websitekant en aan de kant van het externe systeem. En niet onbelangrijk; het daadwerkelijk programmeren van de functionaliteit.

Wat vind je het leukste aan werken bij Nordique?

Het leukst aan werken bij Nordique is voor mij het vele samenwerken met de verschillende collega’s. Iedereen heeft zijn of haar sterke punten en wordt ook op die manier ingezet. Doordat we bij veel projecten kunnen samenwerken kunnen we van elkaar leren. Ook de variatie die ik heb in mijn dagelijkse werk spreekt me aan, ik ben nooit een hele week aan het programmeren of een hele week in overleg.

Waar ben je het meest trots op?

Persoonlijk ben ik het meest trots op hoe ver we met z’n allen gekomen zijn in de bijna vijf jaar die ik hier nu werk. Naast dat de groep inmiddels een stuk groter is geworden, zijn onze projecten ook steeds meer aansprekend geworden en kunnen we onze klanten van begin tot eind ondersteunen. En om mezelf dan ook nog even een schouderklopje te geven 😉 ben ik ook trots op de uitgebreide Salesforce-koppeling die ik een tijdje geleden heb opgezet en waar nog wekelijks aan gewerkt wordt.

Developer Jelte Hoving

Wat doe je buiten je werk om?

Buiten mijn werk om speel ik graag een goed potje volleybal. Helaas is dit net als alle andere sporten op het moment (vanwege corona) helaas niet mogelijk, maar ik kijk uit naar het moment dat we daar weer mee kunnen beginnen. Verder kijk ik regelmatig een goeie serie en vind je mij vaak in de bioscoop. En, zoals het een goed programmeur betaamt, leg ik een goeie game ook niet aan de kant.

Wat zou je nog heel graag willen doen/leren?

Ik zou nog graag meer ervaring opdoen met verschillende frameworks. Dit gaat om zowel front-end als back-end gerichte frameworks. Na de bootcamp die we intern laatst gedaan hebben voor het leren van Laravel, is het mijn doel om daarin ook flinke stappen te maken. Daarnaast ben ik bezig om mezelf meer aan te leren over de verschillende front-end frameworks zoals React en Vue. Verder ben ik ook nog altijd geïnteresseerd in de hardware kant van het hele verhaal, hier besteed ik persoonlijk regelmatig tijd aan.


Gerelateerde artikelen


  • Nieuwe medewerker
  Interview Esther Tom Falko
  Jeroen

  Driedubbele kennismaking: Esther, Tom en Falko

  De laatste tijd hebben we zeker niet stilgezeten bij Nordique. Naast veel mooie projecten, zijn er inmiddels ook drie nieuwe versterkingen begonnen: Esther, Tom en Falko. Maak hier kennis met ze!

  Lees meer
  • Algemeen
  • Google Analytics
  • Internetstrategie
  • Webshop
  Google Analytics 4 afbeelding
  Jeroen

  Google Analytics 4, de nieuwe standaard

  Google Analytics 4 is de nieuwste versie van de analysetool van Google, en gaat op termijn Universal Analytics vervangen. In de nieuwste versie komen website en apps samen, om een ware omnichannel analysemogelijkheid te geven. Wat zijn de veranderingen en hoe start je hiermee?

  Lees meer
  • Nieuwe medewerker
  Wim Mulder Designer Nordique
  Jeroen

  Dubbelinterview Wim Mulder en Daan Kats

  Bij een groeiende organisatie horen nieuwe mensen. Daarom zijn we blij dat we opnieuw twee nieuwe collega’s mogen verwelkomen die een serieuze aanwinst zijn voor ons steeds meer gevarieerde team: Daan Kats en Wim Mulder. Maak hier kennis met onze nieuwste talenten!

  Lees meer