Esther: “Geen dag is hetzelfde, juist dat maakt het leuk”

Esther (26) is anderhalf jaar geleden bij ons binnengekomen als front-end developer en heeft inmiddels een breed takenpakket. Naast front-end houdt ze zich bezig met support en project management. Esther neemt jullie mee in haar werkdag.

Hoe begin je je dag normaal gesproken?

“Bij Nordique hebben we flexibele werktijden, oftewel we mogen onze eigen tijden indelen. Ik start net als de meeste collega’s altijd om 08:30. Eenmaal aangekomen op kantoor begin ik met het doornemen van mijn mail- en berichtenbox. Afhankelijk van de planning bepaal ik welke vragen snel behandeld moeten worden en welke later kunnen. Het komt wel eens voor dat er iets op de planning plaats moeten maken of dat er juist wat uitvalt. Wat natuurlijk niet kan ontbreken tijdens het opstarten is een kopje thee. Wanneer ik alles heb doorgenomen kan mijn dag beginnen.”

Hoe ziet jouw standaard kantoordag eruit?

“Naast front-end development hou ik me ook bezig met support en projectmanagement. Dat zorgt voor ontzettend veel variatie in mijn werk. Vandaag staat voor een groot deel in het teken van front-end, maar de dag wordt afgetrapt met het wekelijkse overleg van team support.Tijdens het overleg bespreken we de openstaande tickets, nemen we de afgelopen week door en kijken we hoe we processen kunnen optimaliseren”

“Na het overleg is het tijd voor de kick-off van een nieuw project. Tijdens de kick-off wordt er besloten hoe we gaan starten, welke technieken we gaan gebruiken en behandelen we eventuele vragen van de klant. Het content management systeem dat we gebruiken is eigenlijk altijd hetzelfde, namelijk WordPress, maar de technieken die daarbij komen kijken worden per project bepaald en kunnen dus variëren.”

Geen dag is hetzelfde en juist dat maakt het extra leuk

“De rest van mijn dag staat in het teken van front-end. Mijn collega Jelte heeft een hoop voor mij klaar gezet in de back-end en nu is het aan mij om de de website op te maken. Deze site hebben we vanaf scratch gebouwd en heeft een eigen inlogsysteem en beheeromgeving met ieder een eigen styling. Dat is veel werk, maar als het eenmaal klaar is hebben we een project neergezet om trots op te zijn. Tussen developen door is het om 12:30 pauze, oftewel tijd voor een tosti! Na de pauze ga ik weer verder waar ik gebleven was.”

“17:00 – De werkdag zit er voor vandaag weer op, tijd om naar huis te gaan. Voor ik naar huis ga kijk ik nog even snel op mijn planning voor morgen zodat ik weet waar ik aan toe ben. Dat is zo te zien voor een groot deel project management.”

Wat is voor jou de ideale werkdag?

“Echt een ideale werkdag vind ik lastig te bepalen, ik word enorm blij van de afwisseling. Dit is ook een van de redenen dat ik bij Nordique ben komen werken. Dus als ik antwoord moet geven op de vraag wat is je ideale werkdag dan is dat: “Een ideale werkdag bestaat niet, het gaat om de balans!”


Wil je net als Esther je steentje bijdragen aan te gekke projecten? Bekijk hier onze vacature.


Gerelateerde artikelen


  • Algemeen
  • Internetstrategie
  • Webshop
  • WordPress

De kracht van WordPress gecombineerd met Laravel

Bij Nordique begrijpen we dat jouw weboplossing méér is dan een online visitekaartje. Met het juiste platform kun je complexe functionaliteiten integreren, zoals koppelingen naar een CRM of ERP-pakket. Maar hoe kies je het beste platform voor je zakelijke behoeften?  Wat als we je vertellen dat je het gebruiksgemak van WordPress kunt combineren met de […]

  • Algemeen