Linkbuilding tips om je vindbaarheid te verbeteren

Als je bezig bent met SEO, kun je wel wat linkbuilding tips gebruiken. Veel mensen vinden dit namelijk het lastigste onderdeel van de optimalisatie. En het kost veel werk. Het is meer dan wat linkjes plaatsen. En het is belangrijk. Linkbuilding bestaat uit twee delen: interne links en backlinks. Hoe meer links, hoe beter. Of toch niet?

Waarom linkbuilding?

Linkbuilding is belangrijk omdat het online aanbevelingen zijn. Google checkt hoe veel links naar jouw website verwijzen. Dit is kwantitatieve linkbuilding. Maar de zoekmachine kijkt ook waar deze links vandaan komen. Dat is kwalitatieve linkbuilding. Links gekocht van Russische websites doen meer kwaad dan goed.

Interne links

Met interne links verwijs je binnen een pagina of blog naar een andere plek op je website. Als de bezoeker meer wilt weten, kan die persoon zo doorklikken naar andere relevante pagina’s. Het is een goede manier om de bezoeker op je eigen website te houden. Link wel met de juiste woorden naar je pagina’s. Gebruik geen hyperlink onder de tekst “Klik hier”. Als je linkt naar een pagina over computers, zet de hyperlink dan onder computers. Zo weet Google waar de ontvangende pagina over gaat.

Backlinks

Backlinks zijn links op andere websites die naar jouw content verwijzen. Vaak zal dit je home-pagina zijn, maar het kan ook een blog zijn. Als je waardevolle content publiceert, ten minste. Het is dus eigenlijk geen link building, maar link earning. Hierbij gaat het erom dat je hoge kwaliteit backlinks krijgt. Links van vergelijkbare websites die jouw content waarderen. Want betaalde en verborgen links leveren je niets op. Ook spam op fora of in reacties onder blogs moet je vermijden.

Links wisselen wordt daarom veel gebruikt. Ik link naar jou als jij naar mij linkt. Het is niet per se slecht, maar probeer de links te verdienen, in plaats van te ruilen. Een link naar jou zonder terugverwijzing is waardevoller. Het laat zien dat andere websites jou vertrouwen.

Nofollow links

Door nofollow links dragen niet alle links bij aan je SEO. Als bezoeker zie je het verschil niet tussen een nofollow link en een gewone link. Maar in de code zie je het wel. En het zorgt ervoor dat Google de link niet meeneemt in de ranking. De website waarnaar je verwijst, zal niet van de link profiteren. Nofollow links worden gebruikt als een website linkt naar een website die het niet geheel vertrouwd. Je ziet het vaak terug in fora, reacties en zelfs Wikipedia.

Meer dan deze linkbuilding tips

Met deze linkbuilding tips kun je aan de slag. Een goede website heeft wel meer nodig dan alleen linkbuilding. Download daarom ons gratis whitepaper voor meer tips om een steengoede website te bouwen!

Gratis whitepaper downloaden

 


Gerelateerde artikelen


  • Algemeen
  • Internetstrategie
  • Webshop
  • WordPress

De kracht van WordPress gecombineerd met Laravel

Bij Nordique begrijpen we dat jouw weboplossing méér is dan een online visitekaartje. Met het juiste platform kun je complexe functionaliteiten integreren, zoals koppelingen naar een CRM of ERP-pakket. Maar hoe kies je het beste platform voor je zakelijke behoeften?  Wat als we je vertellen dat je het gebruiksgemak van WordPress kunt combineren met de […]

  • Algemeen