Linkbuilding tips om je vindbaarheid te verbeteren

Als je bezig bent met SEO, kun je wel wat linkbuilding tips gebruiken. Veel mensen vinden dit namelijk het lastigste onderdeel van de optimalisatie. En het kost veel werk. Het is meer dan wat linkjes plaatsen. En het is belangrijk. Linkbuilding bestaat uit twee delen. Namelijk interne links en backlinks. Hoe meer, des te beter. Of toch niet?

Waarom linkbuilding?

Linkbuilding is belangrijk omdat het online aanbevelingen zijn. Google checkt hoe veel links naar jouw website verwijzen. Dit is dus kwantitatieve linkbuilding. Maar de zoekmachine kijkt ook waar deze links vandaan komen. Dat is kwalitatieve linkbuilding. Links gekocht van Russische websites doen meer kwaad dan goed.

Interne links

Met interne links verwijs je binnen een pagina of blog naar een andere plek op je website. Als hij meer wil weten, kan hij zo doorklikken naar andere relevante pagina’s. Het is een goede manier om de bezoeker op je website te houden. Maar link naar je pagina’s met de juiste woorden. Gebruik geen hyperlink onder de tekst “Klik hier”. Als je linkt naar een pagina over computers, zet de hyperlink dan onder computers. Zo weet Google waar de ontvangende pagina over gaat.

Backlinks

Backlinks zijn links op andere websites die naar jouw content verwijzen. Vaak zal dit je home-pagina zijn, maar het kan ook een blog zijn. Als je waardevolle content publiceert, ten minste. Het is dus eigenlijk geen link building, maar link earning. Hierbij gaat het erom dat je hoge kwaliteit backlinks krijgt. Links van vergelijkbare websites die jouw content waarderen. Want betaalde en verborgen links leveren je niets op. Ook spam op fora of in reacties onder blogs moet je vermijden.

Links wisselen wordt daarom veel gebruikt. Ik link naar jou als jij naar mij linkt. Het is niet per se slecht, maar probeer de links te verdienen, in plaats van te ruilen. Een link naar jou zonder terugverwijzing is waardevoller. Het laat zien dat andere websites jou vertrouwen.

Nofollow links

Door nofollow links dragen niet alle links bij aan je SEO. Als gewoon gebruiker zie je het verschil niet tussen een nofollow link en een gewone link. Maar in de code zie je het wel. En het zorgt ervoor dat Google de link niet meeneemt in de ranking. De website waarnaar je verwijst, zal niet van de link profiteren. Nofollow links worden gebruikt als een website linkt naar een website die het niet geheel vertrouwd. Je ziet het vaak terug in fora, reacties en zelfs Wikipedia.

Meer dan deze linkbuilding tips

Met deze linkbuilding tips kun je aan de slag. Maar het is dus niet gemakkelijk. En een goede website heeft meer nodig. Download daarom ons gratis whitepaper voor meer tips om een steengoede website te bouwen!

Gratis whitepaper downloaden

 


Gerelateerde artikelen


  • Algemeen
  • Internetstrategie
  Voordelen van e-mail marketing
  Jeroen

  De vijf voordelen van e-mailmarketing

  E-mailmarketing kent veel voordelen ten aanzien van de andere online marketingkanalen, hieronder staan vijf van deze voordelen op een rij die wij verderop in deze blog toelichten.

  Lees meer
  • Algemeen
  • WordPress
  Wat is een Progressive Web App (PWA)?
  Jeroen

  Wat is een Progressive Web App (PWA)?

  Misschien heb je al eens van de term PWA gehoord. Maar wat is het eigenlijk? En moet ik er iets mee als ik een website, webshop of andere webomgeving heb? Het antwoord is: misschien wel! Lees snel verder om te ontdekken wat het is en wat je ermee kan doen!

  Lees meer
  • Algemeen
  • Mobile
  • SEO
  • WordPress
  Jeroen

  Is jouw website snel genoeg?

  Dat je website snel moet zijn, klinkt vanzelfsprekend. In de praktijk zien we echter nog vaak dat websites traag zijn. Hoe kan dat dan? In dit artikel geven we je een aantal tips en kun je ook je eigen website testen. Want hoe snel is jouw website?

  Lees meer