Linkbuilding tips om je vindbaarheid te verbeteren

Als je bezig bent met SEO, kun je wel wat linkbuilding tips gebruiken. Veel mensen vinden dit namelijk het lastigste onderdeel van de optimalisatie. En het kost veel werk. Het is meer dan wat linkjes plaatsen. En het is belangrijk. Linkbuilding bestaat uit twee delen. Namelijk interne links en backlinks. Hoe meer, des te beter. Of toch niet?

Waarom linkbuilding?

Linkbuilding is belangrijk omdat het online aanbevelingen zijn. Google checkt hoe veel links naar jouw website verwijzen. Dit is dus kwantitatieve linkbuilding. Maar de zoekmachine kijkt ook waar deze links vandaan komen. Dat is kwalitatieve linkbuilding. Links gekocht van Russische websites doen meer kwaad dan goed.

Interne links

Met interne links verwijs je binnen een pagina of blog naar een andere plek op je website. Als hij meer wil weten, kan hij zo doorklikken naar andere relevante pagina’s. Het is een goede manier om de bezoeker op je website te houden. Maar link naar je pagina’s met de juiste woorden. Gebruik geen hyperlink onder de tekst “Klik hier”. Als je linkt naar een pagina over computers, zet de hyperlink dan onder computers. Zo weet Google waar de ontvangende pagina over gaat.

Backlinks

Backlinks zijn links op andere websites die naar jouw content verwijzen. Vaak zal dit je home-pagina zijn, maar het kan ook een blog zijn. Als je waardevolle content publiceert, ten minste. Het is dus eigenlijk geen link building, maar link earning. Hierbij gaat het erom dat je hoge kwaliteit backlinks krijgt. Links van vergelijkbare websites die jouw content waarderen. Want betaalde en verborgen links leveren je niets op. Ook spam op fora of in reacties onder blogs moet je vermijden.

Links wisselen wordt daarom veel gebruikt. Ik link naar jou als jij naar mij linkt. Het is niet per se slecht, maar probeer de links te verdienen, in plaats van te ruilen. Een link naar jou zonder terugverwijzing is waardevoller. Het laat zien dat andere websites jou vertrouwen.

Nofollow links

Door nofollow links dragen niet alle links bij aan je SEO. Als gewoon gebruiker zie je het verschil niet tussen een nofollow link en een gewone link. Maar in de code zie je het wel. En het zorgt ervoor dat Google de link niet meeneemt in de ranking. De website waarnaar je verwijst, zal niet van de link profiteren. Nofollow links worden gebruikt als een website linkt naar een website die het niet geheel vertrouwd. Je ziet het vaak terug in fora, reacties en zelfs Wikipedia.

Meer dan deze linkbuilding tips

Met deze linkbuilding tips kun je aan de slag. Maar het is dus niet gemakkelijk. En een goede website heeft meer nodig. Download daarom ons gratis whitepaper voor meer tips om een steengoede website te bouwen!

Gratis whitepaper downloaden

 


Gerelateerde artikelen


  • Contentmarketing
  • SEO
  Rel="nofollow" tag Google
  Vera Gommans

  Nieuwe veranderingen binnen “nofollow” – Google

  Google heeft wijzigingen doorgevoerd binnen de nofollow-tags en heeft hier twee nieuwe tags aan toegevoegd: “ugc” en “sponsored”. Benieuwd wat dit inhoudt? Lees dan verder. Wat houdt rel=“nofollow” in? Een aantal jaar geleden introduceerde Google de rel=“nofollow”. Deze tag werd geïntroduceerd om te zorgen dat pagina’s waarnaar jij verwijst geen linkwaarde doorgegeven kregen. In eerste […]

  Lees meer
  • Algemeen
  • Contentmarketing
  • Internetstrategie
  • SEO
  Hoger in Google: de basis
  Jeroen

  Hoger in Google: de basis

  Hoger in Google komen, dat wil iedereen graag. Maar je moet niet zomaar met optimaliseren beginnen. Het is goed om te weten wat de basis is, zodat je weet wat je moet doen. In dit artikel leggen we uit hoe je begint met SEO.

  Lees meer

Wij werken voor klanten met ambitie.

Logo Fairtrade Original
Logo Wellnessresort de Waterlelie
Logo Halo Green Cups
Logo Annexum
Logo Zorg voor het Noorden