Mijn Digitale Zaak: subsidieplan voor digitalisering

Wil je digitaal vooruit met jouw onderneming? Bekijk dan eens Mijn Digitale Zaak, een subsidieplan geïnitieerd door de overheid. In dit artikel leggen we je uit hoe je deze kans kunt grijpen.

De overheid heeft in samenwerking met de KVK, MKB-Nederland en INretail een subsidiepot beschikbaar gesteld. Met het initiatief ‘Mijn Digitale Zaak’ willen ze bedrijven helpen digitaliseren. De subsidie werkt als volgt:

De subsidie wordt beschikbaar gesteld om advies in te winnen en digitale technologie te implementeren en aan te schaffen. Je kunt hiervoor 50% van de kosten terugvragen. Het maximum subsidiebedrag ligt op maximaal 2500 euro, waarvan maximaal 500 euro voor advies.

Voorwaarden Mijn Digitale Zaak

Om aanspraak te kunnen maken op de subsidie dien je wel aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • De subsidie is alleen beschikbaar voor bedrijven met 2 tot 50 werknemers in dienst.
 • Je jaaromzet mag maximaal 10 miljoen euro bedragen.
 • Je mag met deze subsidie niet het de-minimisplafond overschrijden. (een maximum steun van 200.000 euro per bedrijf over een periode van drie belastingjaren)

Hoe vraag je de subsidie aan?

De aanvraag doe je in drie stappen:

 1. Doe eerst een digitaliseringsscan via de KVK. Aan de hand van deze scan krijg je advies over welke investeringen je zou kunnen doen. Deze scan gebruik je bij je subsidieaanvraag.
 2. Met het advies op zak kun je vervolgens offertes aanvragen bij verschillende aanbieders. Bij Nordique bijvoorbeeld. 😉
 3. Zodra je de scan en offertes binnen hebt kun je hier de subsidieaanvraag doen.

Op de website van de RVO vind je een complete uitleg.

En nu?

Na de aanvraag hoor je binnen 8 weken of je gebruik mag maken van de subsidie. Je dient je product of dienst wel binnen 3 maanden aan te schaffen. Er is een maximum budget van 1.700.000 euro. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, tot het subsidiepotje op is. Enige haast is dus geboden.

Met dit geld kun je als ondernemer inzicht vergaren in hoe je online de volgende stap kunt maken. Met het extra subsidiegeld kun je dan eindelijk die nieuwe website, webshop of digitale tool laten maken.

Je kunt je nog tot 30 november 17.00 uur aanmelden. Doe er je voordeel mee!


Gerelateerde artikelen


 • Algemeen
 • Internetstrategie
 • Webshop
 • WordPress

De kracht van WordPress gecombineerd met Laravel

Bij Nordique begrijpen we dat jouw weboplossing méér is dan een online visitekaartje. Met het juiste platform kun je complexe functionaliteiten integreren, zoals koppelingen naar een CRM of ERP-pakket. Maar hoe kies je het beste platform voor je zakelijke behoeften?  Wat als we je vertellen dat je het gebruiksgemak van WordPress kunt combineren met de […]

 • Algemeen

Beveilig je persoonsgegevens met 2-factor authenticatie

Als gewaardeerde klant van Nordique begrijpen we hoe belangrijk het is om de persoonsgegevens op jouw website of webshop veilig te bewaren. Denk aan formulierinzendingen, gegevens van klanten, wachtwoorden of andere gevoelige data. Bij Nordique nemen we jouw veiligheid serieus en bieden we volledige ondersteuning. Met een onderhoudscontract omvat onze aanpak standaard veiligheidsmaatregelen voor websites […]