Nordique geeft design workshop aan studenten van de Hanzehogeschool

Afgelopen maand gaf onze collega Wim een design workshop bij KIC, de studievereniging voor het instituut voor communicatie, media en IT van de Hanzehogeschool. Lees verder om erachter te komen wat Wim de studenten heeft meegegeven!

De workshop werd gegeven aan een groep studenten van de Hanzehogeschool. Studenten in media en communicatie met een goed oog voor ontwerp. De cursus stond in het teken van het ontwerpen van een evenementpagina.

Wim gaf ze eerst de nodige tips. Zo liet hij middels praktijkvoorbeelden zien waar een goede evenementpagina aan moet voldoen, welke ontwerpstappen hij doorgaans neemt en hoe je bezoekers met behulp van design kan triggeren om tot een bepaalde actie te komen. Denk aan een inschrijving voor de nieuwsbrief of het kopen van een kaartje. Met die informatie moesten de studenten vervolgens zelf aan de slag.

Wim vroeg ze om groepen te vormen en een evenementpagina voor het jaarlijkse congres van hun eigen vereniging te maken, inclusief vermelding van sprekers en sponsoren. De studenten moesten daarbij rekening houden met het doel, de doelgroep en navigatie van de pagina.

Plezierig om te zien dat de aanwezigen zo bedreven en gemotiveerd waren. Wim was dan ook onder de indruk van hoe snel de groepen de gebruikte ontwerptool onder de knie kregen, en blij verrast met het eindresultaat. Uiteindelijk kozen de studenten zelf een winnaar uit de gemaakte ontwerpen.

Leuk om onze kennis te delen met een gedreven groep studenten. Het is van belang dat we mensen blijven enthousiasmeren en inspireren om mooie dingen te maken. Aan talent geen gebrek in ieder geval!


Gerelateerde artikelen


  • Algemeen
  • WordPress
  Declaratie header
  Lorenzo Jepma

  Zo werkt onze declaratiesoftware

  Een bedrijfsaankoop of reiskosten declareren gaat niet bij elke organisatie even efficiënt. Wij hebben een declaratietool ontwikkeld waarin alle medewerkers eenvoudig al hun declaraties kunnen doen. Lees verder om erachter te komen hoe onze declaratiesoftware werkt.

  Lees meer
  • Algemeen
  • WordPress
  Lorenzo Jepma

  Dit zijn de voordelen van ons eigen intranet

  In de tijd waar thuiswerken niet meer weg te denken is, wordt het belang van een intranet steeds groter. In deze blog lees je wat intranet is, welke functionaliteiten een intranet kan bieden en wat je eraan hebt.

  Lees meer