Een mooie uitdaging: New Energy Coalition

Doelgroepen van drie verschillende bedrijven aanspreken in één website; dat was voor New Energy Coalition het primaire doel. Geen gemakkelijke taak, maar een mooie uitdaging die we niet uit de weg gaan. Met veel succes tot gevolg. Lees verder hoe we tot dit succes zijn gekomen!

De klant

New Energy Coalition is niet een typische kennisorganisatie. Stichting Energy Valley, Energy Academy en Energy Delta Institute hebben deze netwerk- en kenniscoalitie opgericht. Door de samenvoeging zijn het netwerk en de doelgroepen sterk gegroeid.

Het bestaat namelijk uit ondernemers, professionals, universiteiten en studenten die betrokken zijn bij energie. Hierdoor zijn ze dé expert op het gebied van energietransitie. De organisatie zet zich in voor een slimme en succesvolle overgang naar duurzame energie in Nederland en de rest van de wereld. Het voornaamste doel is om mensen en kennis te verbinden.

Logo New Energy Coalition

De uitdaging

De New Energy Coalition is een nieuwe organisatie en had daarom een website nodig die de onderliggende initiatieven verenigt. De website moest duidelijk de boodschap van het bedrijf overbrengen en gebruiksvriendelijk zijn voor alle doelgroepen. Ook had New Energy Coalition al veel ideeën voor de website. Ze zochten daarom een professionele partner, die hen kon adviseren en begeleiden met de nieuwe website.

NEC huisstijl

De samenwerking

We wisten hun wensen en eisen te vertalen naar een goed plan van aanpak. Daarna hebben we in overleg een heldere structuur van de website opgezet, zodat de boodschap die New Energy Coalition wilde overbrengen duidelijk is voor alle doelgroepen. Tenslotte hebben wij gedurende het hele proces New Energy Coalition bijgestaan met advies en hun ideeën getoetst op technische haalbaarheid.

Martijn Lanting van New Energy Coalition:

“We zijn tevreden over de samenwerking met Nordique. De communicatie verliep erg goed. Wanneer we ergens tegenaan liepen, kon dat snel besproken en geregeld worden. Het bouwproces ging daardoor heel soepel wat resulteerde in een frisse website die past bij wie we zijn.”

Website New Energy Coalition

De oplossing en het eindresultaat

Bij Nordique houden we van duidelijkheid. Daarom startten we met het formuleren van doelen en het vaststellen van de structuur, voordat we overgingen tot de bouw van de website. Vervolgens werd de website in een nieuw jasje gestoken. De focus van de website lag op het converteren van gebruikers: contact opnemen, aanmelding voor een evenement, noem maar op. De website bevat een aantal functionaliteiten, zoals:

  • Opties om nieuwsberichten te plaatsen;
  • Een kalender om de evenementen weer te geven;
  • Mailchimp-integratie;
  • Andere typen inhoud.

Ook zorgden we ervoor dat de website tweetalig was, een privacyverklaring en een cookiemelding heeft.

Uit een succesvolle samenwerking kwam een nog succesvollere website, al zeggen we het zelf. Echter houdt het niet op bij het bouwen. Ook nu beheren we de website van New Energy Coalition om deze up-to-date, veilig en vindbaar te houden. En doorontwikkeling hoort daar ook bij; een website is immers nooit ‘af’.

Bekijk eindresultaat