RIG scoort TOP

RIG staat voor Regionale Investeringssteun Groningen. Wat de link is tussen RIG en Nordique? RIG investeert onder meer in startups en innovatiebedrijven en Nordique maakt dat inzichtelijk op https://www.rigscoorttop.nl. Een van onze partners, creatief bureau Junction, vroeg ons mee te werken aan deze site. De opdracht kwam van de Provincie Groningen, in samenwerking met de Economic Board Groningen, het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat en SNN. RIG scoort TOP maakt inzichtelijk hoe RIG tot nu toe presteert als het gaat om aanvragen, toegekende subsidies en rendement.

Druk op de ketel

De nadruk van de opdracht lag op het visuele aspect, de animaties en beleving van de site. Een creatieve uitdaging. “Omdat Junction en Nordique al eens eerder samenwerkten, was vanaf de start van het project al duidelijk wat we aan elkaar hadden”, zegt Fleur Hogenhout, projectmanager bij Junction. “De grootste uitdaging was dat de druk behoorlijk op de ketel stond. We moesten snel schakelen. Er stond een lancering gepland, alles moest op tijd af zijn. Soms moesten een aantal dingen anders, werd er wat overhoop gegooid. De tijdsdruk was erg hoog”.

Animatie RIG scoort top

Ideeën vertalen naar site

Hoe werken twee partners samen aan één opdracht? Fleur Hogenhout legt uit: “Wij zijn het creatieve bureau, we hebben het design van de website bedacht. Hoe moet het er uitzien? Nordique ging vervolgens over wat er allemaal mogelijk en redelijk is. Wat kan er daadwerkelijk allemaal gerealiseerd worden.” Nordique vertaalde alle ideeën dus naar een goed werkende website, een site waar RIG inzichtelijk is.

Voor herhaling vatbaar

Een complexe site met veel animatie en beleving. Een overheidssite die in een kort tijdsbestek gebouwd moet worden… In januari is RIG scoort TOP online gegaan. Fleur Hogenhout: “Er zijn al met al weinig concessies gedaan. Het eindresultaat komt vrijwel overeen met het ontwerp. Het was een mooie case om samen met Nordique op te pakken en de samenwerking was weer voor herhaling vatbaar”.

Bekijk website
Logo RIG scoort TOP