Maakindustrie

De maakindustrie bevindt zich in een snel veranderende wereld. We hebben ervaring met het adviseren van deze maakbedrijven op online gebied.

Snel veranderende wereld

De maakindustrie bevindt zich in een snel veranderende wereld. Intern focus op efficiency en de verdere automatisering van processen om een constante kwaliteit te leveren. Maar ook verdere automatisering om het gebrek aan vakmensen het hoofd te bieden. Voor sommige maakbedrijven betekent dit robotisering en het gebruik van IoT, Internet of Things en 3D printers.

Van product naar dienst

We zien de trend in de maakindustrie van product naar dienst. Leverde je vroeger als maakbedrijf een product, nu wil de klant voor een maandelijks bedrag het genot van het product inclusief het onderhoud. Een keuze die enerzijds de winstmarge fors vergroot, maar anderzijds vraagt dit meer kapitaal.

Wat zijn de kosten

Eindgebruiker

Extern zorgen veranderende businessmodellen dat fabrikanten vaker rechtstreeks de eindgebruiker opzoeken. Door rechtstreeks contact met de eindgebruiker wordt de afhankelijkheid van het kanaal verminderd. Vaak naast het bedienen van bestaande klanten in het kanaal. Met E-commerce worden nieuwe doelgroepen bereikt en wordt bovendien het verkoopproces gestroomlijnd. Dus meer omzet tegen lagere kosten. Exportmarkten komen met E-commerce ook binnen handbereik, al is daar wel veel meer voor nodig dan een webshop in meerdere talen.

Advies nodig?

Nordique kan je daarover adviseren. We hebben veel ervaring met maakbedrijven in hun transitie naar online, ook internationaal. Bel Marcel Tombrock op 050 – 211 0020 of vul dit formulier in. Wij nemen dan binnen 2 werkdagen contact met u op.

Nordique support