De beste webshop software voor B2B dienstverleners – Dé Vergelijking [2024]

In deze tijd is het aanbod aan webshop software gigantisch, waardoor het makkelijker is dan ooit om een webshop te maken. Technisch gezien dan. En tegelijkertijd is het door het grote aanbod moeilijk om de beste keuze te maken. Om die reden hebben we de meest complete webshop software vergelijking van 2024 voor jou als B2B dienstverlener gemaakt. Na het lezen van deze vergelijking kun je met een gerust hart kiezen voor de beste webshop software voor jouw situatie. 

Direct naar

Webshop software Magento

Magento is één van de krachtigste open-source e-commerce platformen waarmee bedrijven van alle groottes webshops kunnen bouwen en beheren. Magento heeft standaard veel mogelijkheden in de core. Denk aan categoriseren, productvergelijkingen en diverse manieren om met kortingen te werken. Omdat het open source is, ben je vrij om aanpassingen in de code aan te brengen. Grote merken waaronder Coca-Cola, Ford en Samsung werken op dit moment met Magento.  

Vanwege de complexiteit en het grote aantal mogelijkheden, is het beheren van een Magento webwinkel wel wat moeilijker. Dat geldt zowel voor redacteuren als voor developers. 

Voordelen van Magento

 • Flexibel en schaalbaar: Magento is ontworpen om te schalen en kan makkelijk met je bedrijf meegroeien. Dit maakt het een ideale keuze voor bedrijven van verschillende groottes. 
 • Veel functionaliteiten: Het platform biedt een breed scala aan functies waaronder meervoudige websites, talen en belastingtarieven. Dit maakt het een krachtige tool voor wanneer je internationaal opereert. 
 • Makkelijk te koppelen: Magento is eenvoudig te koppelen aan allerlei externe systemen zoals PostNL, betaalproviders of ERP en PIM systemen.
 • Klantportaal: Magento biedt de mogelijkheid tot het maken van een klantportaal met persoonlijke informatie, bestelhistorie en de mogelijkheid tot retourneren.
 • SEO: Magento zet hoog in op online vindbaarheid en zoekmachineoptimalisatie. Dat is belangrijk, want hoe zoekmachinevriendelijker je website is opgebouwd, hoe groter de kans dat zoekmachines de pagina’s van je webshop hoger rangschikken in de zoekresultaten.

Nadelen van Magento

 • Complex voor beginners: Magento kan complex zijn voor beginners vanwege zijn uitgebreide functionaliteiten en configuratie-opties. Wanneer je dus kiest voor Magento is het verstandig om iemand in dienst te hebben of in te huren met verstand van dit systeem. 
 • Kosten: Hoewel Magento zelf ‘gratis’ is, kunnen de kosten voor ontwikkeling, hosting en onderhoud aanzienlijk zijn. Vooral voor de wat kleinere bedrijven die niet optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die Magento biedt. 

Magento is geschikt voor:

Magento wordt doorgaans interessant voor webshops die minimaal 1000 artikelen aanbieden en die behoefte hebben aan geavanceerde functionaliteiten en schaalbaarheid. Voor kleinere webshops kan het overkill zijn en zouden simpelere en goedkopere alternatieven beter passen.

Conclusie Magento

Magento is een krachtige e-commerce oplossing met een breed scala aan functies en mogelijkheden die het aantrekkelijk maken voor (middel)grote bedrijven die op zoek zijn naar een flexibel en schaalbaar platform. 

Hoewel het platform voordelen biedt in termen van SEO en functionaliteiten, is het belangrijk voor bedrijven om rekening te houden met de complexiteit en de kostenassociatie met het gebruik van Magento. Het is daarom raadzaam om een zorgvuldige evaluatie uit te voeren én eventueel professionele hulp in te schakelen om het volledige potentieel van Magento te benutten. 


WordPress webshop met WooCommerce

Wil je een webshop maken in WordPress? Dan is WooCommerce dé plugin die je nodig hebt. Met deze plugin maak je alles voor je online shop gereed. Net als bij WordPress zelf, kan je WooCommerce ook helemaal naar eigen hand zetten. Je kan inhaken op de diverse functionaliteiten en deze helemaal customizen. WooCommerce is op dit moment de meest populaire e-commerce oplossing ter wereld, met bijna 41% van alle e-commerce websites die het gebruiken. 

WooCommerce wordt voornamelijk gebruikt om fysieke producten online te verkopen, maar kan ook gebruikt worden voor de verkoop van digitale producten, diensten, abonnementen, accommodaties en tickets. Eén van de belangrijkste voordelen van WooCommerce is zijn schaalbaarheid en de mogelijkheden om alles op maat in te richten. Als je bedrijf groeit, kun je krachtige functies toevoegen en je winkel uitbreiden. 

Daarnaast biedt WooCommerce geavanceerde functies zoals productbeoordelingen, gebruikerscommentaar op producten, orderbeheer, coupon- en verkoopbeheer, gebruikersbeheer, belastingbeheer, verzendopties, meerdere check-out opties en diverse statistieken. Dit maakt het een krachtige tool voor bedrijven die meer dan alleen een eenvoudige webshop nodig hebben.

Voordelen van WooCommerce

 • Open-source: WooCommerce is, net zoals WordPress, open-source waardoor je software kunt downloaden, code inzien en deze naar eigen wens aanpassen.
 • Integraties en add-ons: WooCommerce biedt meer dan 800 extensies die het mogelijk maken om de functionaliteit van de webshop te vergroten. 
 • Order en voorraadbeheer: Met WooCommerce krijg je gemakkelijk inzicht in de actuele voorraadstatus en backorder mogelijkheden. Bovendien is er een geautomatiseerd order- en voorraadbeheer mogelijk. 
 • Klantspecifieke marketing: WooCommerce biedt gepersonaliseerde aanbiedingen, aanbevelingen en marketing campagnes op basis van klantgedrag en -historie. Bovendien zijn er geïntegreerde tools voor gerichte e-mailmarketing campagnes.
 • SEO: WordPress is heel zoekmachine vriendelijk gebouwd, waardoor jouw webshop sowieso goed vindbaar is. Daarnaast heb je diverse SEO-plugins om te installeren. 

Nadelen van WooCommerce

 • Beperkte functies in de gratis versie: Hoewel WooCommerce gratis is, kunnen sommige geavanceerde functies alleen worden benaderd via betalende add-ons.
 • Technische kennis: Voor complexe aanpassingen of het integreren van specifieke systemen, kan technische kennis nodig zijn.

WooCommerce is geschikt voor:

WooCommerce is geschikt voor webshops van verschillende groottes, maar komt het best tot zijn recht bij kleinere tot middelgrote webshops met maximaal 10.000 artikelen. Het biedt voldoende flexibiliteit en uitbreidbaarheid voor groeiende bedrijven, terwijl het minder technische en financiële drempels heeft in vergelijking met Magento. 

Conclusie WooCommerce

WooCommerce is een goede optie om te overwegen wanneer je op zoek bent naar een B2B e-commerce platform. Door het open-source karakter kun je jouw webshop helemaal naar eigen smaak inrichten. Bovendien biedt het uitgebreide opties voor B2B webshops zoals voorraadbeheer, logistieke koppelingen en klantspecifieke marketing. Bij WooCommerce moet je wel weten waar je mee bezig bent, dus enige technische kennis is vereist. Vooral omdat je het platform zelf moet beheren.  

Wil je als bedrijf niet bezig zijn met het onderhoud en handmatig installeren van plug-ins? Overweeg dan om een oriënterend gesprek aan te gaan met een WooCommerce specialist van Nordique. Wij kunnen je adviseren over de werking van toepassing van WooCommerce voor jouw webshop. Je kunt ons bellen op (050) 211 0020 of mail naar info@nordique.nl


Webshop software Shopify

Shopify is naast WooCommerce een van de meest populaire e-commerce platformen ter wereld, bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om zowel grote als kleine voorraden te beheren. De kracht van Shopify zit in de eenvoud. Iedereen die het platform gebruikt, spreekt over een extreem gebruiksgemak, ook voor degene die over geen technische kennis beschikken.

Shopify heeft een alles-in-een-aanpak, die bedrijven in staat stelt om hun winkel, product inventaris, betalingen, leveringen en klantenservice te beheren vanuit één centraal dashboard.

Voordelen van Shopify

 • Gebruiksvriendelijk: Shopify is gebruiksvriendelijk met haar visuele editor en een breed scala aan sjablonen en apps die het gemakkelijk maken om een online winkel te bouwen zonder technische kennis.
 • Alles-in-één oplossing: Shopify biedt een alles-in-één platform dat inventarisbeheer, betalingen, en levering omvat, waardoor het een volledige e-commerce oplossing is.
 • Snelle implementatie: Bedrijven kunnen hun winkel snel en gemakkelijk opzetten, wat hen in staat stelt om sneller te verkopen dan wanneer ze een custom-build oplossing ontwikkelen.

Nadelen Shopify

 • Beperkte aanpasbaarheid: Hoewel Shopify flexibel is, kan het minder aanpasbaar zijn dan gespecialiseerde platforms zoals WooCommerce of Magento. Vooral voor bedrijven met unieke e-commerce vereisten.
 • Duurdere premium plans: Voor bedrijven die meer functies en integraties nodig hebben, kunnen de kosten van Shopify snel oplopen, vooral als je de premium plannen overweegt.
 • Geen klantportaal mogelijk: In Shopify heb je geen mogelijkheden tot het creëren van een klantportaal.

Shopify is geschikt voor:

Shopify is geschikt voor webshops van enkele tientallen tot tienduizenden artikelen. Het is aantrekkelijk voor kleine tot middelgrote bedrijven vanwege de gebruiksvriendelijkheid en schaalbaarheid. Hoewel Shopify erg flexibel is, is het minder aanpasbaar dan WooCommerce of Magento. 

Conclusie

Ben je op zoek naar een eenvoudig, maar goed webdesign, dan kun je met Shopify prima uit de voeten. Wil je een meer uniek thema, dan kun je kiezen voor een premium thema van Shopify. De focus op gebruiksvriendelijkheid en snelle implementatie maakt het aantrekkelijk voor bedrijven die willen beginnen met verkopen zonder de noodzaak om te investeren in complexe technologieën. Voor bedrijven met specifieke e-commerce vereisten of voor diegenen die op zoek zijn naar maximale aanpasbaarheid, kunnen de beperkingen van Shopify een nadeel zijn. 


Webshop software Shopware

Shopware is een e-commerce platform dat zich onderscheidt door zijn focus op innovatie, aanpasbaarheid en schaalbaarheid. Het biedt een breed scala aan tools en functies voor  webshophouders. Shopware richt zich op middelgrote bedrijven. Het is geen overdreven complex e-commerce platform, maar het platform vergt wel technische kennis. Ook geeft dit beperkingen qua functionaliteiten. 

Voordelen van Shopware

 • Uitgebreid CMS: Met het CMS van Shopware maak je gemakkelijk zeer flexibele pagina’s zonder dat daar extra technische ondersteuning voor nodig is. 
 • Schaalbaarheid en prestaties: Shopware staat bekend om zijn hoge prestaties en schaalbaarheid, wat het een goede keuze maakt voor bedrijven die verwachten te groeien.
 • Geavanceerde functies: Het platform biedt geavanceerde functies op het gebied van productbeheer, en klantenservice, wat het aantrekkelijk maakt voor bedrijven met complexere e-commerce vereisten.
 • Open source en aanpasbaar: Net als Magento en WooCommerce, is Shopware open source, waardoor het flexibel en aanpasbaar is.
 • Klantportaal: In Shopware kun je een klantportaal maken die klanten toegang biedt tot hun persoonlijke informatie, bestelhistorie, en retourportaal. Hiervoor moeten wel de juiste modules aangeschaft worden. 

Nadelen van Shopware

 • Complexiteit: Voor bedrijven die niet technisch onderlegd zijn, kan Shopware complex zijn om te leren en te gebruiken, vooral als ze niet vertrouwd zijn met open-source platforms.
 • Kosten: Hoewel Shopware een open-source platform is, kunnen de kosten voor thema’s, plugins, en hosting nog steeds relevant zijn, vooral voor kleinere bedrijven.
 • Beperkte opties internationale belasting: Het kent geen kant-en-klare setups voor belasting- en accijnsregels. Deze moet je dus zelf configureren. 

Shopware is geschikt voor:

Shopware is een interessante optie voor webshops die minimaal 1.000 artikelen aanbieden en die behoefte hebben aan geavanceerde functionaliteiten, schaalbaarheid en flexibiliteit. Voor zeer kleine webshops kan het platform te uitgebreid en kostbaar zijn, en zouden eenvoudigere oplossingen geschikter kunnen zijn. 

Conclusie

Shopware is een uitstekende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een flexibel en schaalbaar e-commerce platform dat mee kan groeien met hun bedrijf. De open-source aard van Shopware biedt bedrijven de mogelijkheid om het platform aan te passen aan hun specifieke behoeften, terwijl de actieve gemeenschap ondersteuning biedt voor problemen en vragen.

Echter, voor bedrijven die niet technisch onderlegd zijn, kan de complexiteit van Shopware een uitdaging zijn. Bovendien kunnen de kosten voor thema’s, plug-ins en hosting een factor zijn om te overwegen, vooral voor kleinere bedrijven. 


Waarmee kun je de beste webshop maken?

Na onderzoek en vergelijking van de vier e-commerce platforms – Magento, WooCommerce, Shopify en Shopware – kunnen we concluderen dat ieder platform unieke voor- en nadelen heeft, die ze geschikt maken voor verschillende soorten bedrijven en e-commerce behoeften. 

Dit raden we je aan:

Heb je een webshop van enige omvang en wil je verder groeien óf heb je specifieke wensen? Dan raden we je WooCommerce aan. Binnen WooCommerce is (bijna) alles mogelijk. Zeker wanneer je een WooCommerce specialist met je mee laat kijken. 

Wij zijn specialist op het gebied van WooCommerce en zijn – uiteraard – razend enthousiast over dit platform. Het combineert de kracht van WordPress met de flexibiliteit en uitbreidingen van WooCommerce, waardoor het een robuust en aanpasbaar platform is dat perfect past bij iedere e-commerce behoefte. 

Overweeg je om een webshop te (laten) bouwen of ben je je huidige webshop aan het heroverwegen? Neem gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier voor een vrijblijvend gesprek over de werking en toepassing van WooCommerce voor jouw bedrijf.

 • Wij zorgen ervoor dat we zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Gerelateerde artikelen


 • Algemeen
 • Internetstrategie
 • Webshop
 • WordPress

De kracht van WordPress gecombineerd met Laravel

Bij Nordique begrijpen we dat jouw weboplossing méér is dan een online visitekaartje. Met het juiste platform kun je complexe functionaliteiten integreren, zoals koppelingen naar een CRM of ERP-pakket. Maar hoe kies je het beste platform voor je zakelijke behoeften?  Wat als we je vertellen dat je het gebruiksgemak van WordPress kunt combineren met de […]

 • WordPress

Wettelijke eisen website: belangrijke aandachtspunten

Aan welke wettelijke eisen moeten een website voldoen? In dit blog maak je stapsgewijs kennis met een aantal belangrijke eisen – van het publiceren van bedrijfsgegevens tot portretrecht. Voorkom boetes en juridisch getouwtrek met deze tips.

 • Algemeen
 • WordPress