Is jouw website snel genoeg?

Dat je website snel moet zijn, klinkt vanzelfsprekend. In de praktijk zien we echter nog vaak dat websites traag zijn. Hoe kan dat dan? In dit artikel kun je jouw website gratis testen en geven we je een aantal tips. Want hoe snel is jouw website?

Een goede website moet onder de 3 seconden worden geladen. Dit is ook de Google-maatstaf, een snelle laadtijd is dan ook positief voor SEO. Wij bouwen ze overigens het liefst nog sneller, zo rond de 1 seconde. De mobile first-indexering is inmiddels door Google uitgerold, check dus ook de snelheid voor de mobiel.

Vul hieronder de url in. Daarna krijg je de score en kan je een aantal tips bekijken.

Test hieronder de snelheid van je website

Vul alsjeblieft een geldige URL in

Gerelateerde artikelen


  • Webshop
  • WordPress
  Lorenzo Jepma

  Wat is PHP en waarom moet je over op PHP 8.1?

  We beginnen binnenkort om de websites die wij in beheer hebben over te hevelen van een oude PHP-versie naar PHP 8.1. Wellicht is PHP niet bij iedereen bekend. Jammer, want het is een wezenlijk onderdeel van WordPress-websites. Wat is PHP precies? Welke versie draai ik op mijn website en wat zijn de nieuwe functies in PHP 8.1? Lees verder om een antwoord op al deze vragen te vinden.

  Lees meer
  • Contentmarketing
  • Internetstrategie
  • WordPress
  dynamischecontentblogwp
  Lorenzo Jepma

  Wat is dynamische content?

  Steeds meer websites zetten in op dynamische content (dynamic content) om de bezoeker op de juiste manier aan te spreken. Wat is dynamische content, hoe werkt het en wat kun je ermee? Wij leggen het voor je uit.

  Lees meer