Legal scan website: klopt jouw juridische informatie?

De meeste ondernemers hebben geen idee dat hun website aan verschillende juridische eisen moet voldoen. Totdat de eerste brief van een advocaat op de mat ploft. Omdat er iets mis is met auteursrecht van afbeeldingen of er niet juist met privacygevoelige informatie wordt omgegaan. Om dit te voorkomen, kun je bij ons terecht voor een juridische scan van je website.

Vraag meteen de legal scan aan

Wettelijke eisen website

Een zakelijke website moet aan allerlei eisen voldoen. Technisch en commercieel, maar zeker ook op wettelijk vlak. Een belangrijk voorbeeld is de manier waarop je omgaat met auteursrecht: teksten en foto’s mag je niet zomaar van internet plukken en hergebruiken. Ook niet als je ze bewerkt. Dit kan tot forse claims en boetes leiden. Hetzelfde geldt voor het portretrecht van afgebeelde mensen.

Juridische informatie op de website

De naam en vestigingsplaats van je bedrijf, het KvK- en btw-nummer, een eventuele beroepsvereniging waarbij je bent ingeschreven… Een aantal informatiebronnen zijn verplicht op de website. Zonder deze gegevens ben je automatisch in overtreding. Je bedrijfsgegevens zijn daar onderdeel van. Verder ben je verplicht om zorgvuldig om te springen met privacygevoelige informatie. Denk aan de gegevens die mensen achterlaten bij het invullen van een contactformulier.

Volgens de regels

Om aan alle wettelijke eisen voor een website te voldoen, is het niet alleen belangrijk om alert te zijn. Je moet ook écht even aan de bak om te zorgen dat de juiste informatie voor bezoekers terug te vinden is. Een privacystatement om uit te leggen hoe je omgaat met cookies en persoonsgegevens. Correcte algemene voorwaarden. En zo zijn er meer, afhankelijk van het soort website dat je hebt.

Overige wettelijke eisen

Als je wilt dat bezoekers jouw website en diensten of producten serieus nemen, is het belangrijk om te laten zien dat je serieus aan de website werkt. Bovengenoemde informatie zoals een privacystatement en algemene voorwaarden helpen daarbij. Ook een goede disclaimer is handig. En ga je wel correct om met merknamen, bronvermelding en beveiliging?

Legal scan website

Als je jezelf gaat verdiepen in de wettelijke eisen voor websites, kom je al snel in een oerwoud van informatie terecht. Dat maken we graag makkelijker. Bij Nordique kun je terecht voor een juridische scan van je website. Met onze complete checklist doorlopen we jouw website en krijg je adviezen over de punten die nog moeten of beter kunnen.

Wil je voorkomen dat je met je website in de juridische problemen komt? Of juist bevestigd zien dat je op de goede weg bent? Met onze legal scan weet je snel en voordelig wat je te wachten staat. Vul onderstaand formulier in als je meer informatie wilt ontvangen of de handige legal scan wilt aanvragen.

[contact-form-7 id=”4385″ title=”Aanvraag legal scan”]

Meer informatie

Wil je je eerst zelf verder verdiepen in de wettelijke eisen voor je website? We schreven samen met onze juriste Floor May een uitgebreid blogartikel over dit onderwerp.