Een nieuwe resultaatgerichte website voor MEE Groningen

De zorg in Nederland ondergaat de laatste jaren een enorme transitie. Er is veel veranderd en daar heeft MEE Groningen heel direct mee te maken.

De oude website voldeed niet meer aan de nieuwe situatie en daarom was er vanuit MEE Groningen de behoefte aan een moderne, volledig beheersbare website. Om zodoende snel te kunnen inspelen op een continue veranderende zorgmarkt en de positionering van MEE Groningen daarbinnen. Nordique heeft daarom de nieuwe website gebouwd.

Goede kennismaking

“We hebben voor verschillende keuzes gestaan. Gaan we voor open-source, gaan we onze ‘eigen’ koers bepalen en met welke partij? De kennismaking met Nordique was goed en we maakten algauw de keuze om samen met hen te starten voor een nieuwe website.”

Kirsten Wind a.i. communicatiespecialist MEE Groningen

Logo MEE Groningen

Meerdere doelgroepen, één website

MEE Groningen is er niet alleen voor de cliënten in de zorg, maar ook voor gemeenten, andere opdrachtgevers en samenwerkende zorgverleners. Deze doelgroepen hebben allemaal een verschillende achtergrond en de website moet voor alle groepen aansprekend en informatief zijn.

Nordique heeft de verschillende doelgroepen samen met MEE Groningen duidelijk in kaart gebracht. Aan de hand van deze gegevens is het profiel bepaald met betrekking tot het ontwerp van de nieuwe website. Nordique was in dit proces verantwoordelijk voor de vorm en techniek, en MEE Groningen nam de content/inhoud voor hun rekening.

MEE Groningen iPad

Kritisch kijken

“Het is prettig om met een externe kritisch te kijken naar onze doelgroepen en hoe we die bedienen. De vertaling naar de informatiebehoefte van onze doelgroepen gebruiken we nu ook in andere communicatie-uitingen.”

Walraad van Dalen – Manager MEE Groningen

MEE Groningen

Gestroomlijnd werkproces met korte lijnen

Nordique had tijdens alle processtappen intensief contact met MEE Groningen. Een kwalitatief goede website ontwikkelen vereist namelijk korte communicatielijnen en een partnerschap gebaseerd op gelijkwaardigheid. Beide elementen waren in de relatie met MEE Groningen aanwezig, met als resultaat een zeer prettige samenwerking.

Kwaliteit bij Nordique voor SEA

Resultaat om trots op te zijn

De nieuwe website van MEE Groningen is zeer onderscheidend, heeft een eigentijdse uitstraling en biedt specifieke informatie voor meerdere doelgroepen. De gegenereerde data laten direct al mooie resultaten zien. Allereerst wordt de site online goed gevonden en komen er meer bezoekers. Daarnaast blijven deze bezoekers langer op de website en is het bouncepercentage met 20 procent afgenomen. Bovendien zijn de eerste contactformulieren ook ingestuurd. Kortom een prima eerste resultaat wat nu alleen maar verder uitgebouwd kan worden!

Bekijk hier de nieuwe website van MEE Groningen: https://www.meegroningen.nl/

MEE Groningen