WordPress Mailchimp koppeling

WordPress en Mailchimp koppelen kan je veel tijd besparen. Schiet klanten door naar Mailchimp, of laadt automatisch je blogberichten in en verstuur deze elke dag. Het is allemaal mogelijk! Ontdek hier alle mogelijkheden en de voordelen van zo’n koppeling.

Ontdek de mogelijkheden

Koppeling WordPress <> Mailchimp

Een koppeling tussen WordPress en Mailchimp kan je heel veel tijd schelen. Je kunt namelijk veel zaken automatisch doorsturen van het CMS naar het e-mailprogramma en vice versa. Schiet bijvoorbeeld de e-mailadressen vanuit WordPress door naar Mailchimp of laad je blogberichten in de nieuwsbrief in en stuur deze elke week geautomatiseerd naar je relaties. Dit kost je geen tijd, maar je houdt je relaties wel gemakkelijk op de hoogte van de laatste berichten.

Schiet e-mailadressen door of laadt blogberichten automatisch in

Voorbeeld: iemand doet een aankoop en vinkt in het bestelproces aan dat hij op de hoogte wil blijven van acties/kortingen. Dit wordt automatisch doorgestuurd naar Mailchimp, zodat diegene direct in de maillijst komt.

Neem contact op

Mailchimp

Mailchimp is een uitgebreide e-mailmarketing tool. Met dit programma kun je onder andere nieuwsbrieven versturen, maar ook geautomatiseerd campagnes verzenden naar bijvoorbeeld mensen die jarig zijn. Wil je een simpele nieuwsbrief? Geen probleem. Of zoek je een tool om gesegmenteerde doelgroepen mails te sturen? Het is allemaal mogelijk!

Met Mailchimp kun je diverse templates maken voor verschillende doeleinden. Dit is als het ware het ontwerp van de mailing. Je hebt veel mogelijkheden in de template-builder. Voeg bijvoorbeeld kolommen, teksten, afbeeldingen, buttons en meer toe. Op deze manier ben je helemaal vrij hoe je jouw nieuwsbrief inricht. Het is ook mogelijk om whitelabeled nieuwsbrieven te versturen.

Belangrijk is dat je bij de e-mailcampagne altijd het doel en de doelgroep voor ogen houdt. Wil je bijvoorbeeld dat je doelgroep jouw brochure gaat downloaden? Leidt de bezoeker dan naar de landingspagina waar hij of zij de brochure kan downloaden.

Mailchimp

WordPress

Met WordPress als CMS kun je de bijbehorende landingspagina’s opbouwen en inrichten. Op deze landingspagina’s spreek je jouw doelgroep aan en zorg je ervoor dat ze doelen behalen. Denk aan het downloaden van een brochure, maar dit kan ook een directe aankoop of een offerteaanvraag zijn.

WordPress

Mogelijkheden

  • E-mailadressen (incl. namen, geslacht, geboortedata etc.) automatisch doorsturen;
  • Een mail sturen wanneer iemand de winkelwagen heeft verlaten zonder af te rekenen;
  • Herinneringsmails sturen vóór aanvang van een activiteit;
  • Mailings sturen op basis van datum/tijd of een gebeurtenis (zoals een evenement);
  • Blogberichten automatisch inladen in de nieuwsbrief;
  • En nog veel meer!
Vraag naar de mogelijkheden

Uitdagingen

WordPress en Mailchimp heb je niet zomaar gekoppeld. Uiteraard bestaan er plugins voor, maar je moet uitkijken wélke plugin je kiest. Let hierbij op of de plugin vaak wordt geüpdatet, maar ook of de makers reageren op het supportforum.

Het voordeel van een plugin is dat je relatief snel een koppeling hebt, maar vaak krijg je veel functionaliteiten die je niet nodig hebt. Dit kan je website vertragen. Bovendien kun je conflicten krijgen tussen je thema en de plugin. Wij kiezen vaak voor maatwerk. Dit zorgt ervoor dat je alleen gebruikt wat je nodig hebt. De rest laat je achterwege.

Onze ervaringen

Wij hebben bij diverse websites een koppeling gemaakt tussen WordPress en Mailchimp. Voorbeeld: we schieten de berichten van een website door naar Mailchimp en implementeren het in de nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief wordt vervolgens elke avond gestuurd naar de abonnees.

Ander voorbeeld is dat we gebruikers van WordPress hebben gekoppeld aan Mailchimp, zodat de gebruiker automatisch een felicitatiemail krijgt op zijn of haar verjaardag. Of: je stuurt geautomatiseerd (twee weken na de aankoop) een mail met de vraag om een review te plaatsen.

Neem contact op

Meer weten?

Wil je meer weten over wat er allemaal mogelijk is qua koppeling tussen WordPress en Mailchimp? We helpen je graag. Bel ons op 050 – 211 0020, vul het formulier hieronder in of stuur een e-mail naar info@nordique.nl.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.