Veiligheid voor je WordPress-website

Is in WordPress veiligheid wel goed geregeld? Deze vraag krijgen we met enige regelmaat van onze klanten. Ons antwoord is natuurlijk ja. Maar veiligheid is wel sterk afhankelijk van hoe je WordPress-website is opgebouwd. Wij helpen je graag op weg.

Waarom WordPress beveiligd moet worden

WordPress wordt door ruim 445 miljoen websites wereldwijd ingezet. Van persoonlijk blog tot corporate website van een multinational en van alles daartussen. Daarmee is het systeem een interessant doelwit voor kwaadwillenden. Stel je voor dat je een lek kunt vinden in het systeem van WordPress: daarmee kun je jezelf in theorie toegang verschaffen tot een hoop informatie. De kwetsbaarheid zit ‘m niet alleen in het systeem zelf. Ook plug-ins kunnen, zonder de juiste maatregelen, een lek vormen. Zelfs een onvoldoende veilig wachtwoord kan je al in de problemen brengen.

We zijn bij Nordique groot fan van WordPress. Het systeem is eenvoudig en flexibel en stelt ons in staat om de meest fantastische websites te bouwen. Maar we krijgen terecht met enige regelmaat de vraag of WordPress wel veilig genoeg is. Daar kunnen we kort over zijn. In basis is WordPress niet veiliger of minder veilig dan andere open-source systemen. Het is wat ons betreft zoals altijd met veiligheid: je kunt je in principe tegen alles wapenen en hackers ontmoedigen om je website aan te vallen.

 

Maar hoe wapen je je dan?

Op de vraag hoe je website het beste kunt beveiligen bestaat geen eenvoudig antwoord. Om te beginnen kun je regelmatig updates (laten) uitvoeren, gespecialiseerde WordPress-hosting gebruiken en een aantal voor de hand liggende beveiligingsmaatregelen nemen.

Omdat de makers van WordPress willen helpen om beter inzicht te geven in hoe men omgaat met de veiligheid van hun CMS hebben ze een whitepaper over WordPress veiligheid uitgebracht. Interessant leesvoer voor iedereen die geïnteresseerd is in de veiligheid van WordPress en voor bouwers zoals ons een fijne leidraad om onze klanten te helpen hun websites optimaal te beveiligen.

Om jou te helpen het maximale uit je veiligheid te halen kun je bij ons terecht voor een onderhoudscontract, maar hebben we ook een pakket met maatregelen die we kunnen toepassen om ervoor te zorgen dat jouw website geen doelwit meer vormt voor hackers.

Wat is WordPress