Interview Falko: ‘Het leuke aan programmeren is dat je snel resultaat ziet’

Falko heeft na een succesvol CodeGorilla-traject gekozen om bij Nordique neer te strijken. In dit interview lees je wat hij bij ons doet en wat hem zoal bezighoudt.

Hoe is je dag tot nu toe?

‘Normaal gesproken doe ik in de ochtend wat onderhoudswerkzaamheden aan onze websites.’

Ik bedoel jouw ochtend, voor het werk aan

‘Ik sta altijd steevast om half 6 op, soms nog eerder. Zo begin ik mijn dagen het liefst. Lekker rustig aan. Ik luister dan een podcast in bed. Koptelefoon op en lekker nog even wegdromen voordat de dag begint. Het liefst hoor ik verhalen over geschiedenis en autosport aan. Als ik thuiskom luister ik ook altijd nog even wat. Laat ik de dag van me afglijden.’

Wat betekent je naam? Enig idee?

‘Geen idee eigenlijk. Mijn ouders hebben geloof ik niet Star Fox op de Nintendo gespeeld vroeger, daar zat een karakter in dat Falco heette. Ten tijde van mijn geboorte was er een bekende schaatser die Falko heette. Hij is ook actief geweest op de Olympische Spelen. Volgens mij komt mijn naam daar vandaan.’

Waar kom je vandaan?

‘Ik ben geboren in Emmen, daar ben ik tot groep 5 gebleven. Vervolgens ben ik naar Groningen verhuisd, waar ik nu alweer bijna 20 jaar woon. Mijn familie is inmiddels teruggegaan naar Emmen, maar ik blijf liever hier!’

Wat doe je bij Nordique?

‘Voornamelijk het sleutelen aan websites. Daarnaast doe ik ook een stukje klantenservice. Dat deed ik bij mijn vorige baan ook, vind ik erg leuk om te doen. Zo kan ik gaande het bouwproces eventuele vragen van klanten wegnemen en nazorg leveren.’

Hoe ben je bij Nordique terechtgekomen?

‘Ben hier begonnen nadat ik mijn CodeGorilla-cursus had afgerond. Dat is een ICT-bootcamp voor het klaarstomen van toekomstige ontwikkelaars. Ik had al een vooropleiding in de ICT gedaan, en was op zoek naar extra kennis. Na dat traject kwam ik al snel in gesprek met Nordique. Een vervolggesprek volgde en nu zitten we hier…’

Waar haal je de meeste voldoening uit?

‘Problemen oplossen geeft mij een goed gevoel. Kleine problemen oplossen is leuk om te doen, echt grote problemen oplossen is nog veel leuker.

Ik los graag problemen op, of ze nu groot of klein zijn.

Het leuke aan programmeren is dat je snel resultaat ziet. Wanneer er zich een probleem voordoet kun je direct aan de slag en zie je vrij snel of jouw acties het euvel hebben verholpen. Dat is er erg fijn aan.’

Hoe spendeer je je vrije uren?

‘Spendeer graag tijd met m’n buren, we hebben een leuk clubje met z’n allen. Daarnaast speel ik regelmatig gitaar, bijvoorbeeld het werk van Simon en Garfunkel. Ook geniet ik van het spelen van blues.

Verder ben ik een echte geschiedeniskenner. Laat me een oude kaart zien van Groningen en ik kan je van alles over die desbetreffende tijd vertellen.’


Gerelateerde artikelen


  • Nieuwe medewerker

Nieuwe aanwinst in Webontwikkeling

Graag willen we Robert, onze nieuwste aanwinst in het team van Nordique voorstellen! Met zijn 25 jaar en 2 jaar ervaring in webontwikkeling is hij een waardevolle aanvulling op ons team. Na een maand bij ons te werken, willen we graag wat meer over hem delen. Robert werd aangetrokken tot ons bureau om een aantal […]

  • Algemeen
  • Interview
  • Nieuwe medewerker