Wat kost een nieuwe website?

De vraag “Wat kost een nieuwe website?” wordt ons vaak gesteld, en op deze pagina geven wij graag antwoord op deze ietwat complexe vraag. Wil je liever direct antwoord op je vraag? Scroll dan naar de laatste alinea van deze pagina.

Wat kost een website van Nordique

Website is maatwerkproduct

Wanneer je als consument een fysieke of online winkel bezoekt, heb je keuze uit talloze, vaak fysieke producten. Deze producten zijn in een fabriek gemaakt, bevatten bepaalde grondstoffen of materialen, zijn voorzien van een verpakking en zijn van de fabriek naar de winkel vervoerd. Iedere stap in het traject die een product aflegt voordat deze in de winkel ligt, kost logischerwijs geld. De optelsom van deze kosten vormen uiteindelijk het grootste deel van de prijs die jij voor het product moet betalen.

Voor een website is dit anders. Waar een normaal product voornamelijk uit grondstoffen en andere materialen bestaat, zijn het aantal uren die een ontwikkelaar aan de website besteedt de belangrijkste kostenpost.

Maar wat kost een website nou?

Wij horen je denken “ja, nou weet ik nog niet wat een website kost”. In alle eerlijkheid weten wij dat zelf ook nog niet, omdat wij nog niet weten welke “ingrediënten” (of hoeveel werkuren van de ontwikkelaar) nodig zijn om een website die voor jou perfect is te bouwen.

Voor iedere organisatie ziet ‘een website op maat’ er anders uit. Zo laten interieurwinkels graag via een website door middel van beeldmateriaal zien hoe de fysieke winkel eruit ziet, welk assortiment ze hebben en laat men de websitebezoeker bij voorkeur ook weten dat de klant bij hen terecht kan voor interieuradvies.

Overheidsinstellingen en verenigingen gebruiken een website bij voorkeur voor het verstrekken van informatie waarbij commercie een bijrol speelt, terwijl een kledingzaak misschien een webshop heeft om producten direct online te verkopen.

Hieronder geven wij een overzicht van een klein aantal keuzes die allemaal invloed hebben op de totaalprijs van een website:

 • Welke informatie wil je op je website tonen?
 • Hoeveel informatie wil je op je website tonen?
 • Wat wil je zelf later nog aanpassen op je website? (wil je alleen teksten kunnen wijzigen of het totale ontwerp)
 • Hoeveel pagina’s komen er op je website?
 • Wil je de nieuwe website ook koppelen met bijvoorbeeld een CRM- of boekingssysteem?
 • Welke wensen heb je op gebied van ontwerp?
 • Enz.

Website op maat

Omdat er zoveel verschillende aanleidingen zijn om een nieuwe website of -shop te laten maken, gaan wij graag voordat wij uitspraak doen over de prijs, persoonlijk met een klant in gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we onder meer wat het doel is van de website en welke wensen jij hebt op het gebied van design en techniek. Wanneer ons helemaal duidelijk is wat voor jou de perfecte website is, kunnen wij de prijs berekenen.

Onze prijzen

Ondanks dat iedere website maatwerk is, kunnen wij wel een grove inschatting maken. Wij kunnen websites maken op basis van een relatief eenvoudig thema, deze kosten bij benadering vierduizend euro. Echter verkopen wij deze websites niet vaak omdat er meestal aanvullende wensen zijn op gebied van design, techniek, doorontwikkeling etc., maar het kan dus wel.

Veelal werken wij voor organisaties die aan een volgende stap in de wereld van online marketing toe zijn. Om deze stap te zetten adviseren wij vaak maatwerk websites van zo’n achtduizend euro. Hierbij benadrukken wij wel dat een website en de bijbehorende online marketingwerkzaamheden altijd meer zullen opleveren dan dat ze kosten, en dat is voor deze websites niet anders.

Wil jij ook een website op maat van Nordique? Neem contact met ons op of laat hieronder je gegevens achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Gerelateerde artikelen


 • Webshop
 • WordPress
 • Algemeen
 • Internetstrategie
 • Webshop
 • WordPress

De kracht van WordPress gecombineerd met Laravel

Bij Nordique begrijpen we dat jouw weboplossing méér is dan een online visitekaartje. Met het juiste platform kun je complexe functionaliteiten integreren, zoals koppelingen naar een CRM of ERP-pakket. Maar hoe kies je het beste platform voor je zakelijke behoeften?  Wat als we je vertellen dat je het gebruiksgemak van WordPress kunt combineren met de […]

 • WordPress