WordPress is ideaal voor SEO. Maar waarom?

WordPress is een ideaal CMS voor zoekmachine optimalisatie (SEO). Maar waarom is dit content management systeem zo handig? In dit artikel hebben we 7 redenen voor je op een rijtje gezet.

 • 1. Supersnel
 • 2. Gebruiksvriendelijk
 • 3. URL’s eenvoudig aanpasbaar
 • 4. Afbeeldingen context geven
 • 5. Verleid bezoekers
 • 6. Analyseren en optimaliseren
 • 7. Sitemap creëren

WordPress is het beste CMS voor SEO in 2019.
Gotch SEO

1. Supersnel

Het imago van WordPress laat nog wel eens te wensen over, maar in de praktijk kan je supersnelle websites maken met dit CMS. Wanneer je slim met WP omgaat, kan je de laadtijd onder 1 seconde houden. Gebruik bijvoorbeeld niet teveel plugins, schakel onnodige code uit en bouw de website gestructureerd (en schoon) op.

2. Gebruiksvriendelijk

Met WordPress kan je hele gebruiksvriendelijke websites bouwen. Doordat we bij Nordique met name maatwerk doen, kan je de website volledig naar je eigen hand zetten. Wanneer je dit goed doet, zal de zoekmachine (zoals Google) dit (positief) meenemen in hun beoordeling.

3. URL’s eenvoudig aanpasbaar

In WordPress is het heel eenvoudig om goede URL’s te maken. Je kan per pagina of bericht (of een ander paginatype zoals ‘diensten’) je eigen URL schrijven. Dit is een onderdeel dat de zoekmachine meeneemt. Wanneer je dit dus goed doet, krijg je weer pluspunten! Weet jij hoe je goede URL’s schrijft?

Hulp nodig bij SEO voor je WordPress-website? We helpen je graag, neem vrijblijvend contact op via info@nordique.nl of 050 211 0020.

4. Afbeeldingen context geven

Afbeeldingen zijn een belangrijk onderdeel van je pagina of bericht. Dit is content die veel kan verduidelijken en daar houden zoekmachines van. Maar je moet wel aangeven waarover de afbeelding gaat. Zoekmachines kunnen afbeeldingen zonder context namelijk nog niet 100% volledig beoordelen. Help Google hier dan mee, door het toevoegen van bijvoorbeeld een alt-tag.

5. Verleid bezoekers

Je wilt met je pagina of bericht natuurlijk op de eerste pagina van de zoekresultaten verschijnen. Maar daarna moet men daadwerkelijk ook doorklikken naar je website. Door het schrijven van een aantrekkelijke paginatitel en meta-omschrijving kan je de bezoeker naar je pagina lokken. Dit is eenvoudig in WordPress aan te passen.

6. Analyseren en optimaliseren

Voordat je jouw bericht/pagina gaat publiceren, wil je wel dat hij helemaal perfect is voordat de zoekmachine hem gaat beoordelen. Daarom wil je de pagina eerst analyseren op bijv. keyword-dichtheid, juist gebruik van koppen, afbeeldingen, etc. Dat kan je goed doen met de Yoast SEO-plugin. Deze plugin geeft per SEO-onderdeel aan of je goed hebt gedaan en wat er nog verbeterd kan worden. Ideaal!

7. Sitemap creëren

Om de zoekmachine gemakkelijker de website te laten ‘scrapen’, is het belangrijk om een goede sitemap te hebben. Met de Yoast SEO-plugin kan je zo’n sitemap gemakkelijk aanmaken. Ook kan je instellen welke pagina’s/berichten e.d. in de sitemap moeten komen.

Er zijn nog genoeg andere argumenten te noemen waarom WordPress een goed CMS is voor zoekmachines, maar we laten het (voor nu) hierbij. Heb je hulp nodig met SEO of WordPress? Laat het ons weten, we helpen je graag!

Neem contact op


Gerelateerde artikelen


 • Algemeen
 • Internetstrategie
 • Webshop
 • WordPress

De kracht van WordPress gecombineerd met Laravel

Bij Nordique begrijpen we dat jouw weboplossing méér is dan een online visitekaartje. Met het juiste platform kun je complexe functionaliteiten integreren, zoals koppelingen naar een CRM of ERP-pakket. Maar hoe kies je het beste platform voor je zakelijke behoeften?  Wat als we je vertellen dat je het gebruiksgemak van WordPress kunt combineren met de […]

 • WordPress

Wettelijke eisen website: belangrijke aandachtspunten

Aan welke wettelijke eisen moeten een website voldoen? In dit blog maak je stapsgewijs kennis met een aantal belangrijke eisen – van het publiceren van bedrijfsgegevens tot portretrecht. Voorkom boetes en juridisch getouwtrek met deze tips.

 • Algemeen
 • WordPress