De koppeling

De koppeling tussen WordPress en Azure AD is een zogeheten Single Sign On. Dit betekent dat je als gebruiker maar eenmaal hoeft in te loggen in Microsoft. Op alle systemen die samenwerken met Microsoft ben je vervolgens ingelogd. Zo werkt de koppeling ook. Dit is een maatwerkoplossing waarbij de twee systemen met elkaar worden geïntegreerd.

Als gebruiker wordt het je op deze manier zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Je hoeft immers alleen maar je Microsoft-inloggegevens te gebruiken. Er komt geen nieuw account bij. Bovendien hoef je soms niet eens in te loggen, omdat je bijvoorbeeld al in je Office365-account bent ingelogd. Ideaal dus.

Meer weten?
WordPress koppelingen

Voordelen

  • Je hoeft geen extra accounts aan te maken;
  • De gebruiker kan dezelfde (Microsoft) inloggegevens blijven gebruiken;
  • Het is een vertrouwde omgeving waar men inlogt;
  • Het proces van ‘wachtwoord vergeten’ gaat op dezelfde manier.

Nordique heeft meerdere koppelingen gebouwd tussen WordPress en Azure AD. Een voorbeeld is dat medewerkers van de klant kunnen inloggen met hun Office365-account in het intranet. Ideaal voor hen, omdat ze geen extra inloggegevens hoefden. Dat houdt het simpel voor de medewerkers, zodat zij zich kunnen blijven focussen op hun eigen taken.

Azure

Microsoft Azure Platform is een zogeheten ‘cloud computing’-platform. Hiermee kan je bijvoorbeeld inloggen op je Microsoft-account. Alles wat binnen Azure gebeurt, gebeurt aan de serverkant. Je hoeft dus geen programma’s te installeren op je computer. Voordeel hiervan is dat alles in de cloud staat en dus niet pc-afhankelijk is.

Azure heeft meerdere diensten:

  • Azure AppFabric;
  • Live Mesh;
  • Sharepoint & Dynamics CRM;
  • SQL Database;
  • Windows Azure.
Microsoft Azure

Azure AD

Azure AD is een onderdeel van Microsoft, namelijk de Cloud Identity Service. Hiermee kan de authenticatie van gebruikers worden gedaan. Azure AD is datgene waarmee je gaat koppelen. Gebruikers kunnen zo met hun Microsoft-account in WordPress inloggen. Dit kan in een ‘Mijn account’-pagina zijn, maar ook in bijvoorbeeld een intranet.

Neem contact op

WordPress

WordPress leent zich tegenwoordig uitstekend voor intranet, extranetten of simpele logins. De gebruiker krijgt een eigen account en hierop inloggen en de eigen data inzien en/of beheren. Denk bijvoorbeeld aan een intranet-gebruiker die gaat inloggen en zijn profielfoto gaan aanpassen voor het smoelenboek. Dit kan allemaal in WordPress gedaan worden.

WordPress

Meer weten?

Wil je meer weten over deze koppeling of wat Nordique hierin kan betekenen? Neem gerust contact op via 050 – 211 0020 of mail naar info@nordique.nl. Je kan ook onderstaand formulier invullen. We staan je graag te woord!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.