Nieuwe veranderingen binnen “nofollow” – Google

Google heeft wijzigingen doorgevoerd binnen de nofollow-tags en heeft hier twee nieuwe tags aan toegevoegd: “ugc” en “sponsored”. Benieuwd wat dit inhoudt? Lees dan verder.

Wat houdt rel=“nofollow” in?

Een aantal jaar geleden introduceerde Google de rel=“nofollow”. Deze tag werd geïntroduceerd om te zorgen dat pagina’s waarnaar jij verwijst geen linkwaarde doorgegeven kregen. In eerste instantie was de tag voornamelijk ontwikkeld voor gesponsorde links. Tot voor kort werd het gebruikt voor allemaal verschillende links, om de aandacht van Google in ieder geval puur op jouw pagina te behouden.

Google rel=nofollow

Rel=”nofollow” – Google

Hoe gebruik je de tag?

De rel=”nofollow” tag voeg je toe aan een link die op jouw pagina voorkomt. Je geeft hiermee bij Google aan dat er geen waarde doorgegeven mag worden aan de pagina waar je naar verwijst. Deze tag was gemaakt voor bijvoorbeeld gesponsorde links.

Wat is er veranderd?

Zoals al genoemd in de introductie heeft Google twee nieuwe tags geïntroduceerd: “sponsored” en “ugc”. De eerste tag spreekt eigenlijk voor zich, deze gebruik je als de link gesponsord is. Wat betreft de tweede tag “ugc” (dit staat voor user generated content), deze tag pas je toe als iemand een link als commentaar op je post of forum plaatst. Het is beter deze links te voorzien van tags, gezien je hierdoor aan Google kenbaar maakt dat je deze link wel op je pagina hebt, maar hier zelf niet naar door wilt verwijzen.

Het plaatsen van een van deze tags betekent niet dat de link genegeerd wordt, maar alleen dat er geen waarde aan de pagina waar je naar linkt wordt doorgegeven. Voorheen werd de link wel genegeerd, maar dit is nu veranderd om de volgende reden; de link kan nog steeds waardevolle informatie bevatten wanneer het gaat om het vinden van informatie (in bijvoorbeeld zoekmachines). Door zoekwoorden in de link kan jouw artikel of pagina beter gevonden worden. De tags worden dus voornamelijk ingezet als “hints” om duidelijk te maken dat het hierbij gaat om of “sponsored” of “ugc” links.

Wat betekent dit voor jou?

Je hoeft niet gelijk je hele website door te lopen om alle links aan te passen. Wel is het vanaf nu aan te raden deze tags juist te gebruiken. Wanneer de tags correct gebruikt worden, kan Google je pagina’s ook beter indexeren en dus de juiste waarde toekennen aan iedere pagina. Geen idee of je dit nu correct gebruikt? Neem contact met ons op, en wij helpen je graag verder!


Gerelateerde artikelen


  • Contentmarketing
  • Nieuwe medewerker
  • Social media
  Vera Gommans
  Jeroen

  Content Marketeer: Vera Gommans

  Even voorstellen… Hi! Mijn naam is Vera Gommans, ik ben 22 jaar en sinds een paar weken woonachtig in Groningen. In juni 2018 ben ik afgestudeerd van International Business and Management Studies aan de Hogeschool Utrecht. Het afgelopen jaar heb ik als Marketing Assistent bij Justlease in Utrecht gewerkt. Vanaf september zal ik starten met […]

  Lees meer
  • Algemeen
  • Contentmarketing
  • Internetstrategie
  • SEO
  Hoger in Google: de basis
  Jeroen

  Hoger in Google: de basis

  Hoger in Google komen, dat wil iedereen graag. Maar je moet niet zomaar met optimaliseren beginnen. Het is goed om te weten wat de basis is, zodat je weet wat je moet doen. In dit artikel leggen we uit hoe je begint met SEO.

  Lees meer

Wij werken voor klanten met ambitie.

Logo AOG TSM
Logo Wellnessresort de Waterlelie
Logo Zorg voor het Noorden
logo-rigscoorttop
Logo Halo Green Cups
Logo D&U accountants
Logo Fairtrade Original
Logo Annexum
Logo MAAK techniek & proces